چاپ کتاب

کتاب "چارچوب های فلزی – آلی؛ نانو حامل های نوین در سامانه های دارورسانی هوشمند" نوشته دکتر ناهید حسن زاده نعمتی، دکتر مینوش لعلی نیا و دکتر نوید رخشانی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به چاپ رسید.

چاپ کتاب "چارچوب های فلزی – آلی؛ نانو حامل های نوین در سامانه های دارورسانی هوشمند" در انتشارات جهاد دانشگاهی امیرکبیر

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر، کتاب "چارچوب های فلزی – آلی؛ نانو حامل های نوین در سامانه های دارورسانی هوشمند" نوشته دکتر ناهید حسن زاده نعمتی، دکتر مینوش لعلی نیا و دکتر نوید رخشانی توسط انتشارات جهاد دانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر به چاپ رسید.

در پیشگفتار این کتاب آمده است:

" در سالیان اخیر پژوهش های گسترده ای برای ارتقا عملکرد داروسانی انجام گرفته است. سیستم‌های نوین دارورسانی روشی برای کنترل رهایش دارو با دوز مشخص و مدت زمان از پیش تعیین شده در بافت مورد هدف است. با محیا کردن غلظت‌های موثر دارو در محل آسیب‌دیده، افزایش اثر درمانی، کاهش تخریب دارو، حفظ گردش در خون به مدت طولانی حاصل می گردد. ذرات و ابزارهای نانو از نظر ابعاد با مولکول های زیستی سازگار بوده و می توانند به آسانی در اغلب سلول ها نفوذ کنند. قابلیت ادغام فیزیکی، شیمیایی و خواص بیولوژیک این نانوذرات، آن ها را به ابزارهایی مؤثر برای دارورسانی تبدیل می نماید. سیستم های رهایش کنترل شده، با هدف اصلی آزادسازي مواد دارويي با نرخ معين و در بازه‌هاي زماني از پيش تعيين شده، به منظور رفع نقايص اشكال متداول مواد دارويي مورد استفاده قرار مي‌گيرند.

فرآیند دارورسانی هدفمند، باعث حفظ سطح غلظت‌های مناسب دارویی در مدت زمان طولانی شده، موجب کاهش بسیاری از محدودیت‌های متعارف درمانی مانند تعداد دوزهای مصرفی، غلظت اولیه دارویی و همچنین عوارض جانبی ناشی از انتشار ساده دارو در توزیع سیستمی نامشخص می‌شود.در دهه های گذشته از نانوحامل ها برای رهایش کنترل شده داروها استفاده می شد که از آن جمله می توان به نانومواد کربنی، نانو زئولیت ها، نانوپلیمرها، میسل ها، نانولیپوزوم ها و چارچوب های فلزی-آلی اشاره کرد. مورد اخیر در حال حاضر به عنوان حامل هایی ارزشمند جهت کاربردهای دارورسانی معرفی شده اند. چارچوب های فلزی-آلی مواد بلورین و ذره ای هستند که از کلاسترهای فلزی معدنی و لیگاندهای آلی چند دندانه به وسیله پیوندهای کئوردیناسیونی سنتز می شوند. این سازه ها از خواصی مانند پایداری،زیست سازگاری و دارا بودن مساحت سطح بالا برخوردار هستند که قادر به حمل طیف گسترده ای از دارو ها از جمله داروهای ضد سرطانی با اندازه های مولکولی متفاوت هستند. این ساختارها ضمن همراه شدن با بسترهای پلیمری زیست تخریب پذیر   قابلیت بازسازی بافت های آسیب دیده  از طریق علم مهندسی بافت  را نیز پیدا کرده اند.  از طریق تلفیق توانمندی حمل این سامانه ها برای انواع مولکولهای بیولوژیکی و نیز شرکت در بازتولید اندام آسیب دیده انتظار می رود انقلاب جدید امید انگیزی در حوزه زیست مواد و مهندسی بافت رخ  دهد.

مولفان در کتاب حاضر ضمن معرفی ساختارها، روش های ساخت و خواص چارچوب های آلی-فلزی به توانمندی سامانه های مذکور در بخش دارورسانی نوین پرداخته اند. امید است نتایج بدست آمده از مطالعات انجام شده توسط نویسندگان که در سایه خداوند متعال و حمایت های معنوی خانواده های محترم ایشان حاصل گشته است، برای جامعه هدف دانشگاهی و پژوهشگران فعال در این حوزه مفید واقع شود. "

شایان ذکر است این کتاب در ۱۱۷ صفحه، ۴ فصل و با قیمت ۱۲۰  هزار تومان به بازار کتاب عرضه شده است.

روش های خرید

حضوری: تهران، خیابان حافظ جنب درب اصلی دانشگاه، فروشگاه و نمایشگاه دائمی انتشارات جهاددانشگاهی امیرکبیر
فروشگاه اینترنتی: http://jdamirkabir.ac.ir/shop

تلفن تماس: ۶۴۵۴۲۳۲۶ ـ ۰۲۱