کتاب "استاتیک" از سوی انتشارات جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر منتشر شد.

به گزارش مهندس مجتبی آهنگر؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر کتاب استاتیک توسط دکتر یونس علیزاده وقاصلو (عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر) و دکتر عبدالحمید عزیزی (عضو هیئت علمی دانشگاه ایلام) تالیف شده است.

در مقدمه این کتاب آمده است: تمامی رشته های مهندسی اقتباسی کاربردی از فیزیک بوده که بشر از بدو خلقت با این پدیده های فیزیکی در تماس بوده و همیشه سعی در توجیه و سپس کاربردی کردن آنها داشته است. پیشرفت علوم مهندسی در راستای کنترل نیرو بوده به گونه ای که یا جلوی آثار مخرب آنها را بگیرد و یا اینکه از آن در جهت انجام کار و تولید انرژی استفاده نماید. لازمه کنترل نیرو ابتدا شناخت و پیدا کردن آن است که علوم پایه ای مکانیک یعنی استاتیک و دینامیک قوانین نیوتن بوده که به کمک این قوانین و شناخت هندسه مسائل فیزیکی می توان به محاسبه و وجود نیرو پی برد. استاتیک حالت خاص دینامیک بوده به گونه ای که در این علم به بررسی رفتار و محاسبه نیروها در سازه های ایستا پرداخته می شود. بنابراین استاتیک یا ایستایی شاخه ای از مکانیک و علوم مهندسی است که به بحث و مطالعه درباره یک سیستم یا سامانه فیزیکی در حال تعادل و ایستایی استاتیکی می پردازد. تعادل و ایستایی استاتیکی حالتی است که در آن اجسام یا سازه های تحت تاثیر نیروهای خارجی تغییر مکان نسبی نداده و درحالت ایستایی و سکون باقی بمانند. در حالت تعادل ایستا که در علم مهندسی به" تعادل استاتیکی" موسوم است، سیستم مورد نظر یا در حال سکون است یا می توان از نظر علمی مرکز ثقل آن را در یکی از دستگاه های سکون نسبی که با سرعت ثابت حرکت می کنند و لذا شتاب در آن صفر است ساکن دانسته و تعریف نمود.

varsei