به گزارش مهندس مجتبی آهنگر؛ معاون فرهنگی جهاددانشگاهی واحد صنعتی امیرکبیر کتاب تکنولوژی خردایش توسط انتشارات واحد منتشر گردید.
در مقدمه این کتاب آمده است: خردایش مواد معدنی اولین مرحله فرآوری، بعد از عملیات آتشباری و استخراج بوده و از مهم ترین و اساسی ترین عملیات قبل از جدایش می باشد. اهداف اصلی خردایش و یا کاهش و کنترل ابعاد، دستیابی به درجه آزادی مورد نظر است. از آنجایی که اکثر کانی های با ارزش با گانگ همراه، تفرق کانی- شناسی دارند، بنابراین قبل از عملیات جدایش، ابتدا باید آزاد شوند.
ذخایر امروزی با ترکیبات کانی شناسی بسیار پیچیده و عیارهای بسیار پایین، لزوم خردایش بیشتر مواد معدنی را به دنبال داشته و باعث افزایش مصرف انرژی و نرمه بیش از حد (ذرات ریزتر از 15 تا 25 میکروز) گردیده، به نحوی که بیش از 50 تا 60 درصد هزینه ها و مصرف انرژی در تاسیسات فرآوری مواد معدنی را به خود اختصاص می دهد. بنابراین در انتخاب و طراحی این تجهیزات باید تدابیری اتخاذ شود تا ضمن دستیابی به محدوده ابعادی مورد نظر، از خردایش بیش از حد مواد و مصرف بی رویه انرژی که نقش بسیار مهمی در توجبه اقتصادی محصول و قیمت تمام شده را دارد، جدأ جلوگیری شود. اگرچه جهت دستیابی به این اهداف مهم، طراحی، بهینه سازی و کنترل سیستم ها بی تاثیر نیست. در این مجموعه ضمن تشریح تئوری کلیه موارد مرتبط با خردایش، از لحاظ فنی و مهندسی، طراحی، شبیه سازی، مدلسازی و دیگر موارد نیز با مثال های نمونه ارائه شده است.
بنابراین، این مجموعه که در هیجده فصل و در دو جلد ( نه فصل در جلد اول و نه فصل دیگر در جلد دوم) برای دانشجویان و کارشناسان رشته مهندسی فرآوری، استخراج, اکتشاف، متالورژی استخراجی، شیمی معدنی، مکانیک و زمین شناسی اقتصادی تهیه و تنظیم گردیده است.