رییس جهاددانشگاهی با اشاره به پیشرفت‌های خوب صورت گرفته در حوزه فناوری در کشور گفت: مشکل و دغدغه ما باور پایین برخی مسوولان به توان داخلی است و امیدواریم این باور ارتقا پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی جهاددانشگاهی به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا طیبی رییس جهاددانشگاهی با تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، به برخی دستاوردهای جهاددانشگاهی به‌عنوان مولود انقلاب اشاره کرد و افزود: معتقدم شاخص‌ترین دستاورد جهاددانشگاهی در سال‌های فعالیت این نهاد انقلابی ایجاد "خودباوری" در مردم و به‌ویژه نسل جوان بوده است. به واقع با کارهای خوب و موفقی که جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف فرهنگی، علمی، پژوهشی، پزشکی، کشاورزی، فنی مهندسی و... داشته، مردم و به‌ویژه جوانان به باور "ما می‌توانیم" رسیده‌اند.

وی افزود: جهاددانشگاهی الگوسازی خوبی در این زمینه داشته که ما توان انجام کارهای بزرگ را داریم و می‌توانیم یک اقتصاد دانش بنیان متکی بر توان داخل داشته باشیم.

رییس جهاددانشگاهی یادآور شد: جهاددانشگاهی جزیی از بدنه جمعیتی این کشور است و جوانان فعال در این نهاد بخشی از جوانان همین کشور هستند و موفقیت‌های جهاددانشگاهی نشان می‌دهد پتانسیل خوبی در کشور داریم و می‌توانیم با تکیه بر توان داخل به پیشرفت‌های مد نظر امام راحل و نیز مقام معظم رهبری رسیده و توقعات و انتظارات مردم را برآورده کنیم.

باور مسوولان به توان داخل پایین است

دکتر طیبی خاطرنشان کرد: تنها مشکل و دغدغه و نگرانی ما در حال حاضر بحث سیاست زدگی بیش از حد در حوزه‌های مختلف کشور است و اینکه باور برخی مسوولان به توان داخلی پایین است.

وی افزود: انتظار ما این است که تمام مسوولان از جناح‌های مختلف از درگیری‌های سیاسی فاصله گرفته و همگی بر سر مصالح کشور که در نهایت منجر به پیشرفت می‌شود توافق داشته باشند و باور خود را به توان داخل و تولید ملی بالا ببرند.

رییس جهاددانشگاهی افزود: تمام مسوولان از جناح‌های مختلف باید بدانند ما تحریم هستیم و باید پیشرفت کنیم و توان این پیشرفت را آن هم در این شرایط داریم و تنها باید حمایت‌های لازم صورت گیرد و از فناوری‌هایی که به سختی به دست می‌آید، حمایت شود.

دکتر طیبی تصریح کرد: ما هم معتقدیم جایی که توانمندی و دانش لازم را نداریم باید از تکنولوژی خارجی استفاده شود، اما این استفاده باید به‌گونه‌ای باشد که بازار ایران مشروط در اختیار شرکت‌های وارد کننده قرار گرفته و تکنولوژی خارجی به شرطی در داخل استفاده شود که دانش آن نیز به ایران منتقل شود، طوری که سال‌های بعد خودمان بتوانیم سازنده آن تکنولوژی باشیم.

وی گفت: اگر مدیران خودباور و کاربلد راس کار قرار گیرند، تولید ملی جان می گیرد و می توانیم به سمت اقتصاد دانش بنیان مبتنی بر توان داخل حرکت کنیم. در این شرایط جوانان ایران می تواند روی پای خود ایستاده و صاحب شغل آبرومند شوند.

رییس جهاددانشگاهی اشاره ای هم به بیانیه گام دوم انقلاب داشت و افزود: در گام دولت انقلاب پیشران توسعه کشور، توسعه علم و فناوری است و جهاددانشگاهی در این زمینه با الگوسازی‌هایی که داشته می‌تواند یکی از محورهای اصلی پیش برنده گام دوم باشد.

وی با اشاره به توانمندی‌های جهاددانشگاهی در حوزه‌های مختلف، گفت: جوانان در سال‌های اول انقلاب جهاددانشگاهی را پایه گذاری کرده و نشان دادند که ما می‌توانیم و امروز هم این جوانان هستند که جهاددانشگاهی را پیش می‌برند و فناوری‌های مورد نیاز کشور را تامین می‌کنند.

دکتر طیبی گفت: امروز هر یک از واحدهای جهاددانشگاهی در حال برآورده کردن بخشی از نیازهای کشور متناسب با ظرفیت‌های هر استان است.

توان علمی ورود به عرصه تولید "واکسن کرونا" را داریم

رییس جهاد دانشگاهی در ادامه در خصوص فعالیت‌های این نهاد در بحث مقابله با کرونا گفت: جهاد‌دانشگاهی با توجه به بنیه علمی خود توانایی ورود در عرصه تولید واکسن کرونا را دارد و در این زمینه هم به معاونت پژوهشی وزارت بهداشت اعلام آمادگی کردیم.

دکتر طیبی افزود: با توجه به اینکه هزینه تولید واکسن بسیار سنگین است، متاسفانه وزارت بهداشت منابع مالی مورد نیاز در این زمینه را تامین نکرد و برای همین ورودی در این زمینه نداشته‌ایم، اما در سایر حوزه‌ها از جمله تولید کیت‌های تشخیصی کرونا، جهاددانشگاهی فعالیت خوبی داشته و مرکز رویان هم در بحث استفاده از سلول‌های بنیادی جهت ترمیم بافت‌های آسیب دیده ریه کارهای خوبی انجام داده است.

وی افزود: در خصوص تولید لباس‌های مخصوص و گان و مواد ضدعفونی کننده و... هم اوایل شیوع کرونا فعالیت‌های خوبی در این نهاد صورت گرفت، اما با توجه به ازدیاد تولید این محصولات در کشور ترجیح دادیم سراغ کارهای فناورانه دیگر برویم.

دکتر طیبی همچنین با اشاره به شروع ۳۱ طرح فناورانه در کشور از سال گذشته، گفت: با حمایت‌های مقام معظم رهبری و تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی، ۳۱ طرح فناورانه در کشور در سال گذشته کلید خورد.

رییس جهاددانشگاهی افزود: قرار بر این شد با تخصیص اولین مرحله اعتبارات مورد نیاز، ظرف دو سال ۹۰ درصد این پروژه‌ها به پایان برسد که با پرداخت اولین قسط در پایان شهریور سال گذشته، طبق برنامه‌ریزی صورت گرفته ۹۰ درصد این پروژه‌ها تا شهریور ۱۴۰۰ به پایان می‌رسد.

وی یادآور شد: یکی از این پروژه‌ها راه‌اندازی کارخانه تولید کربن فعال در کرمانشاه است که هم اکنون ۶۰ درصد کار انجام شده و قرار است این کارخانه سالانه ۲۰۰ تن کربن فعال تولید کند که از هم اکنون مشتریان خوبی برای آن وجود دارد.

پیگیر اجرای ۳۵ طرح فناورانه دیگر در کشور هستیم

دکتر طیبی از پیگیری اجرای ۳۵ طرح فناورانه دیگر در کشور خبر داد و افزود: برنامه داریم برای سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، حدود ۳۵ طرح فناورانه دیگر را با استفاده از اعتبارات صندوق توسعه ملی کلید بزنیم که در این راستا جلسه خوبی با رییس مجلس داشته و قول هایی برای تامین این اعتبار گرفته‌ایم.

وی افزود: با اتمام اجرای این ۳۱ پروژه فناورانه و نیز اجرای ۳۵ پروژه دیگر در صورت موافقت، جهاددانشگاهی نقش برجسته ای در تامین نیازهای فناورانه و رفع وابستگی های کشور خواهد داشت.